Ana Sayfa / Genel / Makale Çağrısı – Antropoloji ve Kültürel Bakış Dergisi

Makale Çağrısı – Antropoloji ve Kültürel Bakış Dergisi

Makale Çağrısı

Antropoloji ve Kültürel Bakış Dergisi, Antropoloji Derneği’nin bir yayın organı olarak 2022 yılı Temmuz ayı içerisinde ilk sayısı ile yayın hayatına başlamıştır.

Yılda iki kez yayınlanacak olan dergi, antropolojik, bir diğer deyişle insanı ve kültürü ilgilendiren kuramsal, karşılaştırmalı, analitik çalışmalara yer vererek bunları tartışmaya açmayı ve bu yolla mevcut birikime katkıda bulunmayı ummaktadır.

Bu kapsamda etnografik çalışmalar başta olmak üzere sahadan elde edilmiş deneyim ve bilgiye öncelik veren araştırma çalışmaları, kitap ve makale incelemeleri yer alacaktır.

Dergide ayrıca, sosyoloji, halkbilimi, medya ve iletişim, siyaset bilimi gibi alanlarda antropoloji disipliniyle ilişkili olan Türkçe ve İngilizce çalışmalara da yer verilecektir.

Derginin 2. sayısı için makale çağrımız devam etmektedir. Bu kapsamda sizlerin de yeni sayıda çalışmanızla yer almanızdan ve çağrı metnini ilgisi olduğunu düşündüğünüz araştırmacılarla paylaşmanızdan memnun oluruz.

Makale ve incelemeler için son gönderim tarihi: 31.01.2023

Ek bilgi için: antropolojivekulturelbakis@gmail.com

Derginin ilk sayısını incelemek isterseniz: http://antropolojidernegi.org/2022/07/08/1-sayi-temmuz-2022-sayinin-tamami-icin-tiklayiniz/

Hakkında antropoloji_wp_admin